Wednesday, March 09, 2011

Wild life survival!





I en underbar villa nära Sigiriya läser jag instruktioner om lokalt djurliv.

Spring som fan om du möter en vild elefant som ser sur ut. Låt bli att göra getingarna sura. Ser du en krokodil så meddela genast naturspecialisten eftersom dessa (krokodilerna, inte naturspecialisterna) är tämligen ovanliga och då kan flera bli varnade. OBS inte varnade för fara utan varnade i positiv bemärkelse, så att dom kan ta fram kamera och fota krokodilerna.

Yeah sure. Självklart skall jag vid möte med krokodil artigt buga och be herr soon-to-be-Gucci-handväska att vänta snällt i snyggaste modell posen så att han kan bli fotograferad.

Vattenbuffalos behöver man inte bry sig om ifall de inte blir törstiga och försöker dricka ur poolen. Och ormarna är inte så farliga om inte....

Wait CUT CUT CUT!!!!! vilka ormar snackar vi om? Jag hatar ormar. Vill inte ha ormar i paradiset. Vill gömma mig under sängen, men inser att ormarna kanske gömmer sig under sängen och tvingar mig därför att läsa vidare.

Väldigt stolt berättar dom att det bara finns tre giftiga ormar just här. Vad betyder just här? Just här under min säng? Eller just här i området om, låt oss säga ca tusen kilometer i radie? Inklusive ett ormreservat var dom tre ormarna har egna sängar att ligga under. Och menar dom alltså bara tre ormar eller bara tre arter?

Usch, måste läsa vidare.

Ja det är som jag befarade, tre arter. Tre giftiga arter. I ett område lite större än min säng. Men look at the bright side, det är bara tre arter av NITTIOSEX ormarter på Sri Lanka.

Jag ger upp. De kan få behålla sängen. Jag står kvar i poolen och vägrar flytta mig, utgår från att kobran inte kan simma. Strunt det samma om det kommer en vattenbuffel. Jag är på 80-tals party. Sover i vattensäng.


---
Posted from my iPhone

No comments: