Monday, October 31, 2011

Den som har mest rynkor vinner!


Jag brukar säga att den som har mest rynkor när den dör - vinner. Men det stämmer inte helt och hållet. Stöter med jämna mellan rum på människor som har en djup rynka precis mitt i pannan, mellan ögonen, lodrät rakt uppåt. Och inte en sån där rynka som kan komma sig av för dålig syn i kombination med en överdrivet fåfäng vilja att inte bära glasögon, varmed man rynkar ihop ögonbrynen i hopp om att se lite bättre, inte se bättre ut, utan se lite längre framåt. Och då ser man inte längre fram i tiden, för med tiden blir för-fåfäng-för-glasögon-rynkan, precis lika ful som ful-rynkan. Do I make any sence?

Se på damen ovan, hon har just den rynkan. Här är det tredje exemplet som orsakar rynkan, dvs orolighet. Dra ihop ögonen mot näsan och lite uppåt och försök få samma blick som katten i Shrek filmerna. Ja just den. Den blicken kan också orsaka ful-rynkan. Men nu är vi inte så många som helt seriöst sportar den blicken under så långa tider och över en period som sträcker sig tillräckligt brett för att orsaka en permanent rynk-skada i ansiktet.

Jag menar därför alltså den vanligaste orsaken till ful-rynkan. Att ägaren till rynkan helt enkelt är en sur kärring som hellre ser ful och sur ut, än skrattar. Notera att denna rynka även som oftast kommer ackompanjerad av små rynkor runt munnen som härstammar från otaliga gånger då de snörpt ihop munnen för att påvisa sitt missnöje. På något konstigt sätt lyckas nämligen surkärringarna aldrig uttrycka sina känslor i längre diskussioner och dialoger där de skulle behöva röra på ansiktet för att på så sätt gymnastisera rynkorna. Nej de spänner ögonen i människor, snörper missnöjsamt på munnen och uttrycker sin åsikt som ett fakta och anser diskussionen därmed avslutad.

Troligen kunde surkärringar (höll på att skriva surströmmingar, men det hade bara varit en freudiansk slip) i varje fall kunde surkärringar, och troligen strömmingar också, slippa ful-rynkor ifall de bara lättade på lynnet, talade lite mera och kanske till och med bad Marta Oldenburg om hjälp med ansiktsyoga.

Det roliga med bilden ovan är väl ändå att den oroliga 50-talstjejen lyckats skaffa en ny iPhone 4S som hon speglar sig i.

Keep on smiling and rocking the world. Här skall det samlas skrattrynkor!

No comments: